Obiective turistice Drobeta Turnu Severin, de vizitat in Drobeta Turnu Severin, Romania
Home / Orase / Obiective turistice Drobeta Turnu Severin, Romania

Obiective turistice Drobeta Turnu Severin, Romania

 
 

Drobeta Turnu-Severin este un loc plin de viata. Asta in ciuda faptului ca santierul sau naval se afla intr-o stare avansata de inactivitate. Centrul orasului, conceput in secolul al XlX-lea, este un amestec de cladiri vechi fermecatoare si constructii noi lipsite de valoare. Reteta functioneaza surprinzator de bine, mai ales datorita panoramei marete asupra Dunarii.

Orasul a fost fondat in 1833, dupa ce un acord international a permis navigatia libera pe tot cursul Dunarii. Desi inainte avea o populatie redusa, aceasta zona a reprezentat un loc de importanta strategica inca de pe vremea romanilor. Cele mai cunoscute lupte pentru el dandu-se intre daci si romani, intre bizantini si unguri si, in epoci si combinatii diferite, intre habsburgi, unguri, romani, sarbi si turci.

Turnu Severin se inalta pe locul unui fort roman numit Drobeta, care vine probabil de la un cuvant dacic. Pentru a sublinia mostenirea latina a orasului, autoritatile comuniste au alipit numelui acestuia denumirea fortului, dar majoritatea oamenilor o ignora. Se crede ca numele de Severin i-a fost dat in cinstea imparatului Septimus Severus, care a ridicat orasul la rangul de colonie, fapt ce a permis cetatenilor sai sa de bucure de aceleasi drepturi ca romanii.

Planul strazilor orasului, conceput de Pavel Kiseliov si de principele valah Alexandru Ghlca, reproduce o grila ordonata. Pe Bulevardul Carol I, strada principala a orasului, se afla cateva cladiri impunatoare ca biblioteca si centrul cultural. Din cauza constructiei frenetice de cladiri noi, nu este usor sa te orientezi prin Turnu Severin; probabil va fi necesar sa ceri indicatii.

 
Vizitezi Drobeta Turnu Severin?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Drobeta Turnu Severin

Vacanta in Drobeta Turnu Severin cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Drobeta Turnu Severin:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Drobeta Turnu Severin:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Drobeta Turnu Severin obiective turistice, Ce poti vizita in Drobeta Turnu Severin, Top obiective Drobeta Turnu Severin, Top atractii Drobeta Turnu Severin, Drobeta Turnu Severin locuri de vizitat, Locuri de vizitat Drobeta Turnu Severin, Locuri de vizitat in Drobeta Turnu Severin, Drobeta Turnu Severin atractii turistice, Drobeta Turnu Severin de vizitat, De vizitat in Drobeta Turnu Severin, Ce vizitam in Drobeta Turnu Severin, Top atractii turistice Drobeta Turnu Severin, Top obiective turistice Drobeta Turnu Severin, Drobeta Turnu Severin ghid turistic, Calatorii in Drobeta Turnu Severin.