Obiective turistice Drobeta Turnu Severin, Romania
Home Orase Obiective turistice Drobeta Turnu Severin, Romania

Obiective turistice Drobeta Turnu Severin, Romania

Drobeta Turnu-Severin este un loc plin de viata. Asta in ciuda faptului ca santierul sau naval se afla intr-o stare avansata de inactivitate. Centrul orasului, conceput in secolul al XlX-lea, este un amestec de cladiri vechi fermecatoare si constructii noi lipsite de valoare. Reteta functioneaza surprinzator de bine, mai ales datorita panoramei marete asupra Dunarii.

Orasul a fost fondat in 1833, dupa ce un acord international a permis navigatia libera pe tot cursul Dunarii. Desi inainte avea o populatie redusa, aceasta zona a reprezentat un loc de importanta strategica inca de pe vremea romanilor. Cele mai cunoscute lupte pentru el dandu-se intre daci si romani, intre bizantini si unguri si, in epoci si combinatii diferite, intre habsburgi, unguri, romani, sarbi si turci.

Turnu Severin se inalta pe locul unui fort roman numit Drobeta, care vine probabil de la un cuvant dacic. Pentru a sublinia mostenirea latina a orasului, autoritatile comuniste au alipit numelui acestuia denumirea fortului, dar majoritatea oamenilor o ignora. Se crede ca numele de Severin i-a fost dat in cinstea imparatului Septimus Severus, care a ridicat orasul la rangul de colonie, fapt ce a permis cetatenilor sai sa de bucure de aceleasi drepturi ca romanii.

Planul strazilor orasului, conceput de Pavel Kiseliov si de principele valah Alexandru Ghlca, reproduce o grila ordonata. Pe Bulevardul Carol I, strada principala a orasului, se afla cateva cladiri impunatoare ca biblioteca si centrul cultural. Din cauza constructiei frenetice de cladiri noi, nu este usor sa te orientezi prin Turnu Severin; probabil va fi necesar sa ceri indicatii.

Atractii turistice Drobeta Turnu Severin

Tag: Obiective turistice Drobeta Turnu Severin, Atractii turistice Drobeta Turnu Severin, De vizitat in Drobeta Turnu Severin, Ce vizitam in Drobeta Turnu Severin, Top atractii turistice Drobeta Turnu Severin, Top obiective turistice Drobeta Turnu Severin, Ghid turistic Drobeta Turnu Severin.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne