Obiective turistice Drogheda, Irlanda
Home Orase Obiective turistice Drogheda, Irlanda

Obiective turistice Drogheda, Irlanda

La 25 km, nord, de Dublin. Din Connoly Station Dublin se poate ajunge in 30 min. cu trenul expres (7 curse/zi, 4 curse dum.); din gara rutiera Busaras (Store St), vecina cu cea feroviara, cu autobuze in 15 min (26 curse/zi).

Numele orasului (25.000 loc.) atesta originea irlandeza a asezarii australiene omonime in jurul careia se incheaga actiunea romanului si filmului Pasarea Spin; este cautat de turisti datorita unor vestigii preistorice si medievale aflate in vecinatate.

Protestantii asociaza numele orasului, cu orgoliu, cu victoria repurtata in apropiere (1690) de Wilhelm de Orange asupra catolicului James II Stuart.

Cetatea, activa datorita comertului si vietii religioase, a fost distrusa in 1649 de Cromwell, care a masacrat 2000 de catolici, iar pe alte cateva mii i-a expulzat in Antile. A renascut abia in sec. 18-19.

Desi are muzee, monumente si doua biserici, catolica si protestanta, cu acelasi nume, St. Peter's Church, este, mai degraba, ales ca punct de plecare pentru vizitarea monumentelor megalitice, care alcatuiesc pe valea fluviului Boyne o "vale a regilor", comparabila cu cea din Egipt.

De la Oficiul Turistic (Donore RcL, in Gara Rutiera), circula zilnic numeroase autobuze catre vecinatatile de interes.

VelTravel

Atractii turistice Drogheda

Tag: Obiective turistice Drogheda, Atractii turistice Drogheda, De vizitat in Drogheda, Ce vizitam in Drogheda, Top atractii turistice Drogheda, Top obiective turistice Drogheda, Ghid turistic Drogheda.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne