Castelul Howth din Dublin, obiective turistice Dublin

Castelul Howth, Dublin

Obiective turistice Dublin

Mare parte din oras isi are radacinile pe terenurile intinse ale Castelului Howth, construit in 1564, insa schimbat foarte mult de-a lungul anilor, cel mai recent in 1910, cand Sir Edwin Lutyens i-a conferit un aspect modernist. Astazi, castelul este impartit in patru resedinte private foarte stilate. Cladirea originala a fost ridicata in 1177 de nobilul normand Sir Almeric Tristram, care si-a schimbat numele in Sf. Laurentiu dupa ce a castigat o batalie la influenta (sau cel putin asa credea el) sfantului sau preferat. Familia a detinut terenul inca de atunci, desi lantul neintrerupt al succesiunii masculine a luat sfarsit in 1909.

Pe domenii se afla ruinele Castelului Corr, din secolul XVI, si un dolmen (cripta sau un mormant portal facut din pietre verticale acoperit cu o alta piatra orizontala), cunoscut ca Mormantul lui Aideen. Legenda spune ca Aideen a murit de inima rea dupa ce sotul ei a fost ucis in Batalia de la Gavra, langa Tara, in anul 184 d.Hr., insa nu este adevarat deoarece dolmen-ul este cu cel putin 300 de ani mai vechi de atat. Gradinile castelului merita sa fie vizitate, fiind celebre pentru rododendroni (care infloresc in mai si iunie), azalee si un labirint din stejari de 10 metri inaltime plantati in 1710.

Tot pe aceste terenuri se gasesc si ruinele Bisericii St. Mary, fondata initial in 1042 de catre regele viking Sitric, care a fondat si biserica originala de pe locul Catedralei Christ Church. Biserica a fost unita cu manastirea din Ochiul Irlandei in 1235. Unele parti din ruine dateaza din acea vreme, dar majoritatea sunt din secolele XV si XVI. Mormantul lui Christopher St Lawrence (Lordul Howth), din coltul sud-estic, dateaza din 1470. Intrebati ghidul sau cititi instructiunile de pe poarta pentru a afla orele in care este deschis.

O adaugare mult mai recenta este Muzeu al Transportului National, care are o gama larga de exponate, inclusiv autobuze cu doua platforme, o dubita de brutarie, motoare cu ardere si tramvaie – remarcabil este un exemplar din tramvaiul electric Howth, care a operat din 1901 pana in 1959. Pentru a ajunge la muzeu, intrati pe portile castelului si faceti dreapta chiar inainte de castel.

Bilete de avion spre Dublin:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Castelul Howth:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne