Obiective turistice Dublin, de vizitat in Dublin, Irlanda
Home / Orase / Obiective turistice Dublin, Irlanda

Obiective turistice Dublin, Irlanda

 
 

Dublin (Baile Atha Cliath in irlandeza) este capitala si cel mai mare oras al Irlandei, cu o populatie de 495.781 de locuitori si cu peste 1,1 milioane in zona metropolitana a comitatului Dublin. Orasul este situat pe malurile raului Liffey.

Numele englezesc Dublin se zice ca este derivat de la numele irlandez Dubh Linn, care inseamna "Balta neagra". Totusi, multi istorici nu agreeaza acesta etimologie fiindca numele contemporan irlandez al orasului este Baile Atha Cliath, nu Dubh Linn.

Prima referinta la oras a fost in scrierile lui Ptolemeu in anul 140 si se referea la oras ca Eblana. Numele Eblana este destul de apropiat de Dublin ca sa puna dubii asupra derivatiei de la Dubh Linn.

Un cuvant similar cu Dubh Linn se poate gasi in limba islandeza - "djup lind", care inseamna "Balta adanca".

Prima asezare pe teritoriul orasului a fost Ath Cliath, o asezare celtica. Dupa aceea, in secolul IV, vikingii au fondat o alta asezare (numele presupus fiind Dubh Linn). Dupa invazia normanda a Irlandei, Dublin a devenit capitala Irlandei, si dupa secolul XVII, orasul s-a dezvoltat rapid. O multitudine de razboaie in prima jumatate a secolului XIV au distrus orasul, lasand multe din edificiile sale istorice in ruine. Statul Liber Irlandez a reconstruit parte din oras, dar Dublin-ul a ramas partial distrus.

Dupa anii 1960, cand Irlanda a devenit mai stabila, orasul a fost modernizat incet, dar reconstruirile majore si dezvoltarile infrastructurale au inceput numai in anii 1990, in timpul Tigrului Celtic, cand Irlanda a trecut printr-o dezvoltare economica foarte rapida. In ultimii ani, Dublin a devenit un oras mult mai modern dar a prezervat parti din istoria sa. Infrastructura orasului a ajuns la niveluri europene si este in continua dezvoltare.

 
Vizitezi Dublin?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Dublin

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Dublin:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Dublin:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Dublin obiective turistice, Ce poti vizita in Dublin, Top obiective Dublin, Top atractii Dublin, Dublin locuri de vizitat, Locuri de vizitat Dublin, Locuri de vizitat in Dublin, Dublin atractii turistice, Dublin de vizitat, De vizitat in Dublin, Ce vizitam in Dublin, Top atractii turistice Dublin, Top obiective turistice Dublin, Dublin ghid turistic, Calatorii in Dublin.