Manastirea Dominicana din Dubrovnik, obiective turistice de vizitat in Dubrovnik
Home / Orase / Obiective turistice Dubrovnik / Manastirea Dominicana

Manastirea Dominicana , Dubrovnik

 

Aflata in piata Luza, Manastirea Dominicana (Doiminikanski Samostan Bijeli Fratri) a fost ridicata in sec. XIII-XVI. Se ajunge aici urcand o scara din piatra si, potrivit localnicilor, e musai sa fie vizitata.

De-a lungul flancului sudic portalul bisericii ne dezvaluie amestecul de elemente romane si gotice; in interior se afla: stalurile corului, amvonul (o deosebita marmura colorata), nise renascentiste si Crucifixul de Paolo Veneziano. Clopotnita inceputa la sfarsitul secolului XIV a fost terminata in secolul XVI. Complexul prezinta diverse puncte de interes: colectia de arta (o trecere in revista a artistilor ragusani din secolele XV si XVI); porticul interior gotic, ornat cu elegante arcuri cu ferestre cu trei arcade; biblioteca cu peste 200 incunabule si manuscrise si Muzeul Dominicanilor (Muzej Dominikaskog Samostana) care este cel mai bun loc pentru a intelege nivelul artistic atins de Republica. Colectia este importanta deoarece, pe langa operele de orfevrarie sacra, aici se afla si bijuterii lucrate in liligram ce amintesc de o traditie artizanala inca vie.

In travlingul frumoaselor opere ale scolii ragusane, inflorita intre secolele XV si XVI, nu trebuie sa pierdeti tripticul (Sf. Blaise) de Nikola Bozidarevic (este una dintre imaginile cele mai folosite pentru identificarea orasului), in timp ce in sala capitularii se vede o panza a lui Tizian.

Vizitezi Manastirea Dominicana ?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Dubrovnik cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Dubrovnik:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Dubrovnik:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Dominicana :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!