Parcul Arheologic Durankulak din Durankulak, obiective turistice Durankulak
Home Orase Obiective turistice Durankulak Parcul Arheologic Durankulak

Parcul Arheologic Durankulak

Obiectiv turistic din Durankulak

Botezat "Troia bulgara" este faimos in randul specialistilor. Preistoria Dobrogei si a coastei nordice a Marii Negre poate fi studiata pe cele opt niveluri culturale stratificate, fiecare gros de aproape 4 m. Straturile descoperite aici sunt mai vechi cu 2000 de ani fata de adevarata Troia. Pe malul vestic al lacului au fost gasite bordeie datand din 5100-4700 I.H. si tumuli funerari de acum circa 5500 de ani, de dinaintea epocii bronzului. Se poate vedea de asemenea cea mai mare necropola preistorica din lume, avand peste 1200 de morminte.

Insula mare din lacul Durankulak adaposteste numeroase vestigii arheologice: urme ale unei asezari neolitice cu constructii din piatra ridicate cu mai bine de 7000 de ani in urma; un tumul care dateaza din 4600-4200 i.H., declarat monument cultural de importanta nationala; o asezare fortificata de la sfarsitul epocii bronzului si inceputul epocii fierului (1300-1200 I.H.), in partea de sud.

Tot aici se pot vedea ramasitele unui templu in stanca al marii zeite-mama Cibele, datand de la sfarsitul epocii bronzului (secolele IV-III i.H.). Unele inscriptii descoperite de arheologi se pare ca sunt mai vechi decat cele din Egipt si Mesopotamia. In secolele IX-X pe insula existau o asezare traca si una proto-bulgara. O atractie turistica ce nu trebuie ratata o reprezinta atelierele de salbe si de vase ceramice.

 
Bilete de avion spre Durankulak:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Parcul Arheologic Durankulak:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne