De-a lungul raului din Durham, obiectiv turistic Durham - TravelEuropa.ro

De-a lungul raului

Obiectiv turistic Durham

La capatul podului, o scara spre stanga duce la aleea de pe marginea raului. In apropiere se afla un stavilar - un loc favorit pentru pasionatii de rafting - ce traverseaza raul catre Jesus Mill (construit in mare parte in secolul al XVIII-lea, dar pe fundatii din Evul Mediu). Din profiturile acestei mori s-a construit altarul catedralei - aceasta fiind si explicatia numelui sau. Astazi, cladirea adaposteste excelentul Muzeu de Arheologie al Universitatii din Durham. Acest peisaj cu moara, ziduri de castel si turnuri de catedrala se numara printre preferatele fotografilor.

De cealalta parte a raului Wear, dincolo de arcurile subtiri ale podului Prebend (construit in 1776 in locul unui pod de lemn luat de inundatii), poteca duce spre dreapta, urmand curbura interioara a peninsulei. Chiar dincolo de pod se afla "The Upper Room", o lucrare ingenioasa de sculptura moderna realizata din trunchiuri de copaci.

La mica distanta pe malul raului, pe jumatate ascunsa sub copaci, se afla o mica structura de piatra, de forma unei case de vara. Intrarea este flancata de coloane gaurite, care odinioara faceau parte din structura unei case construite pe acest loc pentru unul dintre cei mai respectati cetateni al Durhamului, emigrantul polonez contele Borulawski. Contele s-a stabilit in Durham la inceputul secolului al XIX-lea si a murit in 1837, la varsta de 97 de ani. Faima sa provine de la inaltimea sa liliputana - avea doar 1,10 m inaltime iar reputatia sa era aceea a unui om deosebit de intelept si generos.

Mai departe, aleea de pe marginea raului trece pe langa modernul Kingsgate Bridge si pe langa cladirile Universitatii din Durham. La mica distanta se vad arcadele inguste ale Elvet Bridge - datand din secolul al XII-lea, fiind cel mai vechi din Durham. Dincolo de el se afla Brown's Boathouse, unde, pe timp de vara, poti inchiria barci.

Bilete de avion spre Durham:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa De-a lungul raului:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Durham:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne