Top obiective si atractii turistice de vizitat in Elounda.
Home Orase Obiective turistice Elounda, Grecia

Elounda, Grecia

La fel ca si Malia, Elounda este un amestec de antic si modern. Are o istorie lunga si bogata, dar astazi este cunoscuta in principal drept o destinatie selecta de vacanta la malul marii. Cele mai luxoase hoteluri ale Greciei se inghesuie pe coasta dinspre Agios Nikolaos, de-a lungul unui drum care duce catre un mic si cochet port pescaresc.

Elounda este ridicata pe situl orasului greco-roman antic Olous. Daca privesti dinspre podul care uneste Elounda si Peninsula Spinalonga, poti sa vezi ruinele aflate la mica adancime. Olous detinea unul dintre cele mai importante porturi din estul Cretei. Aici mai exista cel putin doua temple ramase. Se crede ca, orasul a fost distrus in secolul al II-lea i.Hr., cand niste alunecari de teren foarte mari au facut ca numeroase zone din estul Cretei sa se scufunde in valuri, in timp ce alte parti, aflate in vestul insulei, s-au ridicat.

Pe ambele parti ale podului se gasesc vestigii ale exploatarilor de sare din perioada venetiana. Venetienii au fost cei care au dezvoltat Elounda, transformandu-i portul in 1579.

Elounda este o atractie turistica celebra, frecvent vizitata de celebritati, pentru statiunile sale de lux de la malul marii. Prim-ministrul Andreas Papandreou isi petrecea des verile in Elounda. In prezent, este vizitata aproape in fiecare an de familia regala din Arabia Saudita.

Elounda este practic formata din sapte orase si o zona insula nelocuita. Orasul Schisma este de departe cel mai populat si este adesea vazut ca fiind centrul statiunii.

VelTravel

Obiective turistice Elounda

Tag: Obiective turistice Elounda, Atractii turistice Elounda, De vizitat in Elounda, Ce vizitam in Elounda, Top atractii turistice Elounda, Top obiective turistice Elounda, Ghid turistic Elounda.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne