Tholos din Epidavros, obiectiv turistic Epidavros - TravelEuropa.ro

Tholos

Obiectiv turistic Epidavros

O alta constructie importanta este tholos-ul circular, proiectat de Polykleitos, acelasi arhitect care a realizat si amfiteatrul. Scopul tholosu-ului nu este clar. Se poate sa fi adapostit serpii care erau folositi in cadrul unor ritualuri, sau sa fi fost chiar locul in care se desfasurau respectivele ritualuri.

Una dintre teorii sustine ca functiona ca o terapie de soc pentru bolnavii mintal, care erau pusi sa se tarasca prin pasajele concentrice din interior pana cand ajungeau in zona centrala, unde se pomeneau cufundati in bezna si inconjurati de serpi - terapie care, daca nu vindeca, cu siguranta ca macar socheaza!

In apropiere de tholos si la aproximativ 365 m catre nord-est fata de amfiteatru se afla ruinele unui stadion din secolul al V-lea I.Hr.; aici este inca vizibila o parte din gradene, din linia de start si din cea de finis. Stadionul era folosit in timpul celui mai important festival, care se tinea o data la patru ani in cinstea lui Asclepios.

Bilete de avion spre Epidavros:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Tholos:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Epidavros:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne