Muzeul de Arheologie din Eretria din Eretria, obiective turistice Eretria
Home Orase Obiective turistice Eretria Muzeul de Arheologie din Eretria

Muzeul de Arheologie din Eretria, Eretria

Obiective turistice Eretria

Printre obiectele expuse in Muzeul de Arheologie din Eretria se afla un infricosator cap de gorgona recuperat dintr-o vila din secolul al IV-lea i.Hr. in apropiere se afla Casa Mozaicurilor, restaurare a unei locuinte din secolul al IV-lea cu cateva pardoseli de mozaic bine conservate; cheia acesteia se gaseste la muzeu.

Printre ruinele din coltul de nord-vest se afla si teatrul, care este deosebit de interesant datorita unui pasaj aflat dedesubtul scenei.

Acesta ducea pana la locul in care puteau sa apara obiectele si personajele specifice procedeului deus ex machina (intreruperi provocate de zei).

Unul dintre trucurile teatrale preferate de public era aparitia brusca a vreunuia dintre zeii care controlau soarta oamenilor, aparitie ce provoca evenimente neasteptate si prin care se rezolvau multe dintre complicatiile din dramele grecesti.

Tot aici mai exista ruinele unui gymnasium si ale unui palat. Ceva mai sus de teatru, o poteca scurta duce pana la acropolis, din ale carui ziduri si turnuri se mai vad cateva resturi; de aici ai o priveliste excelenta catre nord-vest, peste Campia Lelantina, terenul fertil dorit in Antichitate atat de Eretria, cat si de Halkida.

Bilete de avion spre Eretria:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul de Arheologie din Eretria:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne