Top obiective si atractii turistice de vizitat in Espoo.
Home Orase Obiective turistice Espoo, Finlanda

Espoo, Finlanda

Espoo este al doilea cel mai mare oras din Finlanda. Populatia orasului Espoo a fost 268.924 la data de 30 septembrie 2015.

Espoo este un amestec de oras modern si natura linistita, la doar cativa kilometri de Helsinki. Zonele naturale mari caracteristice orasului finlandez sunt reprezentate de litoral, arhipelag, salbaticia din rezervatiile naturale si caile navigabile din zonele muntoase ale lacului. Face parte din regiunea capitalei finlandeze, iar cea mai mare parte a populatiei sale traieste in nucleul urban al zonei metropolitane din Helsinki, impreuna cu orasele Helsinki, Vantaa si Kauniainen.

Orasul imparte granita de est cu Helsinki si Vantaa, situandu-se pe malul Golfului Finlandei, in regiunea Uusimaa.

Alte municipalitati limitrofe ale orasului Espoo sunt Nurmijarvi si Vihti in nord, si Kirkkonummi in vest. Parcul national al Nuuksio este situat in nord-vestul orasului. Espoo cuprinde 528 de kilometri patrati.

Espoo are mai multe centre regionale locale si este impartit in sapte domenii majore: Vanha-Espoo (centrul administrativ), Suur-Espoonlahti, Pohjois-Espoo, Suur-Kauklahti, Suur-Leppavaara, Suur-Matinkyla si Suur- Tapiola.

Universitatea Aalto are sediul in Otaniemi, impreuna cu o comunitate stiinta infloritoare, care include numeroase start-up si organizatii, cum ar fi VTT - Centrul de Cercetari Tehnice din Finlanda. O serie de companii importante au sediul in Espoo, inclusiv Nokia Solutions si Networks, Microsoft Mobile, KONE, Neste Oil, Fortum, Orion Corporation, si Outokumpu, precum si dezvoltatorii de jocuri video Rovio si Remedy Entertainment.

Orasul Espoo este oficial bilingv. Cea mai mare parte a populatiei, 83,6%, vorbeste finlandeza ca limba materna, in timp ce o minoritate de 8,3%, vorbeste suedeza. 8% din populatia din Espoo are o prima limba, alta decat finlandeza sau suedeza.

VelTravel

Obiective turistice Espoo

Tag: Obiective turistice Espoo, Atractii turistice Espoo, De vizitat in Espoo, Ce vizitam in Espoo, Top atractii turistice Espoo, Top obiective turistice Espoo, Ghid turistic Espoo.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne