Varful vulcanului din Etna, obiectiv turistic Etna - TravelEuropa.ro

Varful vulcanului

Obiectiv turistic Etna

Ca sa te poti bucura de Etna, trebuie sa urci pana aproape de varf, care atinge inaltimea de 3.323 m. Daca vrei sa-i explorezi pantele inferioare, ia trenul de la Catania pe ruta Circumetnea, care inconjoara vulcanul; aceeasi ruta o poti parcurge si pe jos - in apropiere de Linguaglossa te asteapta o superba priveliste montana, dar si cranguri de portocali, lamai, smochini, maslini, podgorii si vegetatie specifica regiunilor vulcanice.

Cat priveste varful in sine, activitatea vulcanica nu permite accesul mijloacelor de transport si limiteaza si aria de vizitare (in 2001 a avut loc o eruptie majora). Se organizeaza tururi cu ghid, cu minibusuri care pornesc din Catania, Taormina, Nicolosi si alte orase. Sau poti sa inchiriezi o masina si sa conduci pana la Rifugio Sapienza, un refugiu montan de unde poti lua apoi telefericul pana in dreptul pantelor superioare, pe care le poti explora la pas (plimbarea iti ia o zi). Nu uita sa te incalti cu niste ghete rezistente.

Bilete de avion spre Etna:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Varful vulcanului:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Etna:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne