Obiective turistice Etna, Italia
Home Orase Obiective turistice Etna, Italia

Obiective turistice Etna, Italia

 

Etna este cel mai inalt vulcan din Europa. In timpuri stravechi, marinarii credeau ca varful sau fumegand si invesmantat in mantaua-i de nea - vizibil de la mare departare - era cel mai inalt punct de pe planeta. Pentru arabi, Etna era, pur si simplu, "Muntele muntilor", in timp ce pentru greci era Aipho (adica, "Eu ard"). Cand ajungi aici, trebuie neaparat sa urci pana aproape de varf si sa faci o plimbare cu masina sau trenul imprejurul pantelor sale fertile.

Din punct de vedere geologic, Etna este un munte tanar. Format acum 60.000 de ani, a rasarit in urma eruptiilor vulcanice subacvatice pe locul cunoscut astazi drept Campia Cataniei. Spre deosebire de alti vulcani, are tendinta sa se crape, si nu sa explodeze, creand imense fisuri laterale in loc de un singur crater - pana in prezent au aparut aproximativ 350 de fisuri pe pantele sale.

Au fost documentate in jur de 135 de eruptii minore si 90 de eruptii majore, dintre care cea mai puternica a fost cea din 1669, care a durat 122 de zile. Materialul vulcanic a fost aruncat la o inaltime de 104 km, in timp ce raul de lava a incercuit Catania pe o raza de mai bine de 40 km.

Atractii turistice Etna

Tag: Obiective turistice Etna, Atractii turistice Etna, De vizitat in Etna, Ce vizitam in Etna, Top atractii turistice Etna, Top obiective turistice Etna, Ghid turistic Etna.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne