Catedrala din Evora din Evora, obiective turistice Evora

Catedrala din Evora

Obiectiv turistic din Evora

La deal de Praca do Giraldo vei ajunge la Evora superioara si la concentrarea principala de monumente si strazi laturalnice ireale ale Evorei. Turnurile gemene ale catedralei, asemanatoare cu o fortareata, domina peste Evora.

Stilul traditional romanic-gotic al catedralei dateaza de la sfarsitul secolului al XII-lea, cu adaugiri ulterioare care includ impresionanta piatra Apostolii, din secolul al XIV-lea impodobind portalul principal.

Catedrala pretinde cu mandrie ca flamurile lui Vasco da Gama au fost binecuvantate aici in 1497, inainte ca flota sa sa porneasca in voiajul istoric catre Orient. Claustrul si Trezoreria catedralei (inchis lunea), la care se poate ajunge prin turnul din partea sudica, reprezinta interesul principal din interior.

Orbitoarele talere, statui, picturi si robe ecleziastice brodate excesiv ale bisericii prezinta marturii ale influentei Evorei in istoria portugheza, incantatorul gang boltit din secolul al XIV-lea se mandreste cu mormintele a patru arhiepiscopi, iar in fiecare colt scari se spiraleaza in sus spre minunatele privelisti de pe ziduri.

 
Bilete de avion spre Evora:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala din Evora:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne