Mosteiro de Santa Clara din Evora, obiective turistice Evora

Mosteiro de Santa Clara, Evora

Obiective turistice Evora

Revino-ti dupa ce ai fost in osuar pe o banca umbrita din Jardim Publico, imediat la sud de biserica. Palatul restructurat al lui Manuel I domina parcul.

Plimba-te spre nord-vest, pe langa magazinele si restaurantele fostului cartier evreiesc, trecand prin Rua Serpa Pinto, pentru a ajunge la Mosteiro de Santa Clara. Biserica si manastirea franciscana din anii 1450, proiectate de Manuel Filipe din invecinatul Estremoz si odata caminul printesei sfinte Dona Joana, are un superb tavan pictat, lemn sculptat si azulejos decorative din secolele al XVI-lea si al XVII-lea.

In timp ce majoritatea renovarilor sunt in desfasurare la Museu de Evora aceasta manastire protejeaza nucleul bogatei colectii de 20.000 de obiecte a muzeului. Vitrina bine proiectata este asezata intr-o structura moderna temporara din interiorul manastirii.

Cauta, mai ales, frumosul "Triptic al patimilor" al lui Jean Penicaud (1510 - 1540), o lucrare neobisnuita de email pe cupru; pictura mare si expresiva a lui Francisco Henrique, "Profetul Daniel mantuind-o pe casta Suzana" (1508-1512); si doua picturi incantatoare ale Josefei de Obidos, care dezvaluie extraordinarul ei simt al luminii. Excelentele sculpturi de mormant din marmura exemplifica calitatea mestesugarilor din Evora din secolul al XV-lea.

Bilete de avion spre Evora:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Mosteiro de Santa Clara:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne