Obiective turistice Faro, Portugalia
Home Orase Obiective turistice Faro, Portugalia

Obiective turistice Faro, Portugalia

Asezat central pe coasta de sud a algarveului, Faro este punctul de sosire pentru majoritatea vizitatorilor. Catre est se intind orasele de mai mica importanta Olhao si Tavira, in timp ce spre vest pana la Lagos se afla o succesiune de plaje idilice care au in spate ansambluri infloritoare.

Aeroportul Faro se afla la scurta distanta de oras, imediat langa lagune, lacurile sarate si insulele cu maluri cu nisip caracterizeaza jumatatea estica a Algarveului. Protejate ca Parque Natural da Ria Formosa, acestea se intind pe aproximativ 48 km spre nord-est, pana dincolo de Tavira.

Acest habitat important pentru pasari pretinde ca detine ultimele randunici de mare si gainuse printre raritatile lor, precum si pasari de apa mult mai comune.

Unele dintre plajele cele mai linistite ale Algarveului se gasesc pe iihal (insule), de langa Faro si Tavira.

La vest, tarmul se umple de blocuri-turn si ansambluri pentru vacanta; si totusi, frumusetea stancilor de culoare ocru si a plajelor cu nisip de culoare alba nu este cu nimic micsorata. Albufeira este punctul central al acestei intinderi.

Faro prezinta putin mai mult decat un interes trecator si doar cateva persoane traiesc de fapt aici. Are intr-adevar un centru istoric si, afara de sistemul diabolic de strazi cu un singur sens, comun multor orase portugheze, este foarte prietenos.

Strazile pentru cumparaturi si cartierul inconjurat de ziduri marginesc portul cu ambarcatiuni. Cunoscut drept Ossonoba in vremurile pre-romane, Faro a fost odata una dintre cele mai importante asezari ale Portugaliei.

A fost dezvoltat foarte mult de catre mauri, integrat in Portugalia in 1249 si declarat capitala Algarveului pe la mijlocul anilor 1800.

Atractii turistice Faro

Tag: Obiective turistice Faro, Atractii turistice Faro, De vizitat in Faro, Ce vizitam in Faro, Top atractii turistice Faro, Top obiective turistice Faro, Ghid turistic Faro.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne