Galleria degli Uffizi din Florenta, obiectiv turistic din Florenta.

Galleria degli Uffizi

Obiectiv turistic Florenta

"Maret" este un adjectiv mult prea exploatat in Italia, unde mai toate monumentele si operele de arta sunt preamarite fara incetare. In cazul Galleria degli Uffizi, acest adjectiv aproape ca nu reuseste sa redea pe deplin grandoarea fara seaman a unei galerii care adaposteste cele mai frumoase picturi ale Renasterii.

Toate marile nume ale artei italiene se afla aici, nu numai marii maestri ai Renasterii, dar si pictori din perioada medievala timpurie, perioada baroca si perioada de glorie a manierismului. Tot aici sunt expuse si lucrarile unor artisti de peste hotare, in special din Olanda, Spania si Germania.

Florenta trebuie sai multumeasca familiei Medici pentru Galeriile Uffizi. Cladirea care gazduieste aceste galerii a fost proiectata in 1560 - pentru a gazdui birourile institutiilor administrative - din porunca lui Cosimo I, primul mare duce al familiei, in timp ce colectia in sine, stransa de membrii familiei de-a lungul a mai multor secole, a fost lasata mostenire orasului (cu conditia sa nu paraseasca niciodata Florenta) de catre Anna Maria Luisa, sora ultimului mare duce, Gian Gastone Medici.

Sculpturile care au facut parte din aceasta colectie au fost mutate la Muzeul Bargello; operele de arta etrusce si antice, la Muzeul de Arheologie; iar picturile, la Galeriile Uffizi si Palatul Pitti.

Galeriile sunt compuse din 45 de sali, iar o trecere in revista de scurta durata nu-ti va permite sa admiri decat piesele de rezistenta ale colectiei.

Cei care doresc sa vada toate piesele colectiei ar trebui sa faca doua vizite aici: mai intai, sa treaca in revista primele 15 sali, care gazduiesc opere florentine din perioada Renasterii, unele dintre cele mai cunoscute picturi ale galeriilor; cu ocazia celei de-a doua vizite, vor putea admira pe indelete capodoperele celorlalte scoli italienesti si straine expuse in restul de 30 de sali.

Trebuie sa fii pregatit sa astepti la coada aproape la orice ora din zi si in orice perioada a anului, dar nu uita ca-ti poti rezerva bilete din timp.

Transport public pentru Galleria degli Uffizi :

Cu autobuzul pana la statia Piazzale degli Uffizi

Preturi intrare in Galleria degli Uffizi :

Adulti 9.59 Euro

Program Galleria degli Uffizi :

Zilnic intre 8.30 si 19.00.

Telefon Galleria degli Uffizi :

+39 055 238 8651

Site oficial Galleria degli Uffizi :

www.uffizi.com

Bilete de avion spre Florenta:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Galleria degli Uffizi :

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Florenta:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne