Museo Nazionale del Bargello din Florenta, obiectiv turistic Florenta - TravelEuropa.ro
  Orase Obiective turistice Florenta Museo Nazionale del Bargello

Museo Nazionale del Bargello

Obiectiv turistic Florenta

Colectia de sculpturi renascentiste si gotice de la muzeul Bargello este una dintre cele mai importante din Italia. Singura colectie de sculpturi din Florenta care se poate masura cu ea este cea de la Galeria Uffizi. Muzeul si-a imprumutat numele de la cladirea care-l gazduieste, Palatul Bargello (construit in 1255), care a fost candva sediul magistraturii orasului (Podesta). Mai tarziu, acest palat a gazduit un tribunal, o inchisoare, o camera de tortura si un loc de executii; numele actual si l-a luat in 1574, cand familia Medici a desfiintat functia de Podesta si a transferat cladirea sefului politiei (bargello).

Cele mai cunoscute sculpturi de la Muzeul Bargello ocupa doua sali imense, una la parter si cealalta la primul etaj, dar trebuie stiut ca aceasta galerie gazduieste si o colectie impresionanta de covoare, tapiserii, argintarie, emailuri, obiecte de fildes, articole de sticlarie si alte obiecte pretioase de arta.

in prima sala, de la parter, in dreapta casei de bilete, se afla expuse cele mai frumoase sculpturi renascentiste din perioada tarzie. Majoritatea vizitatorilor se indreapta direct catre cele trei opere ale lui Michelangelo: pungasul si, clar, ametitul "Bahus" (1497), pe care artistul l-a sculptat la varsta de 22 de ani; un delicat tondo reprezentand pe "Fecioara cu Pruncul" (1503-1505); si un bust semet al lui "Brutus" (1539-1540), singura lucrare de acest gen a artistului.

Alaturi de operele lui Michelangelo se afla si o serie de lucrari ale contemporanilor sai. Printre acestea se numara o piesa a fanfaronului Benvenuto Cellini responsabil pentru "Bustul lui Cosimo I" si cateva bron zuri pregatitoare ale maretei statui a lui "Perseu" din Loggia della Signoria. Giambologna este reprezentat aici de faimosul sau "Mercur" inaripat, imagine ce a devc nit reprezentarea standard a zeului. Alaturi se afla si lucrarile lui Bandinelli, Ammannati si ale altor sculptori mai putin cunoscuti lumii.

Bilete de avion spre Florenta:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Museo Nazionale del Bargello:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Florenta:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne