Muzeul San Marco din Florenta, obiective turistice Florenta

Muzeul San Marco, Florenta

Obiective turistice Florenta

A fost candva parte integranta a manastirii dominicane San Marco, un lacas aflat sub patronajul direct al lui Cosimo de Medici, care a sprijinit si construirea unei maiestuoase biblioteci in interiorul sau si a platit pentru extinderea manastirii intre anii 1437 si 1452. Astazi, ea a fost transformata intr-un muzeu si adaposteste operele lui Fra Angelico, fost calugar si staret al manastirii, dar pe care lumea si-l aminteste drept unul dintre pictorii magistrali ai Renasterii.


Cum intri in fostul complex monastic, ajungi direct in Chiostro di Sant'Antonio, un coridor proiectat prin anii 1440 de catre Michelozzo, unul dintre arhitectii preferati ai familiei Medici. A fost denumit astfel dupa Antonino Pierozzi (1389-1459), arhiepiscop al Florentei, primul staret al manastirii si mentorul religios al lui Fra Angelico. Ar trebui sa admiri mai intai frescele sterse de vreme din cele patru colturi ale coridorului, toate pictate de catre Fra Angelico, inainte de a trece mai departe la operele mult mai importante ale artistului din Ospizio dei Pellegrini (cum iesi din coridor, la dreapta), o sala care, anterior, adapostea pelerinii sositi aici.

Picturile de aici au fost adunate de la biserici si alte cladiri din imprejurimile Florentei si printre ele se numara doua dintre cele mai de seama lucrari ale artistului: "Madonna dei Linaiuoli" (1433), comandata de breasla tesatorilor (Linaiuoli), si "San Marco Altarpiece" (1440), piesa de altar comandata de familia Medici pentru Biserica San Marco, aflata langa manastire.

O usa aflata in coltul drept al coridorului se deschide spre Sala del Lavabo, unde calugarii se spalau inainte de a se aseza la masa. Pe peretii de la intrare se afla alte fresce pictate de Fra Angelico, in timp ce trapeza din dreapta este dominata de pictura "Cina cea de Taina", lucrarea din secolul al XVI-lea a artistului Giovanni Sogliani.

Bilete de avion spre Florenta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul San Marco:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne