Palazzo Pitti din Florenta, obiective turistice Florenta

Palazzo Pitti

Obiectiv turistic din Florenta

Putine palate au o structura atat de impozanta precum Palazzo Pitti, a carui constructie a fost inceputa de familia Pitti, o dinastie de bancheri, in 1460. Acest proiect a fost atat de costisitor incat familia a fost nevoita sa-l vanda in 1549, cand palatul a fost cumparat si extins de catre Cosimo I. Astazi, gazduieste mai multe muzee, dintre care cel mai important este Galleria Palatina, unde se afla expusa mare parte din colectia de arta a familiei Medici.

Cand vizitezi pentru prima data palatul, s-ar putea sa te descurci mai greu prin labirintul de sali. Piesele de rezistenta ale colectiei se afla expuse in cele sase sali de receptie, in care picturile sunt aranjate pe trei sau patru randuri. Acest aranjament poate da batai de cap vizitatorilor, dar asa au hotarat Cosimo si ceilalti membri ai familiei Medici. Orice incercare de a explora sistematic acest muzeu este practic imposibila, asa ca nu-ti ramane decat sa te minunezi mai mult sau mai putin pana cand un tablou iti atrage privirea.

Oricum, sunt atat de multe capodopere aici incat nu vei avea timp sa te plictisesti. in galerie sunt expuse nu mai putin de 11 picturi de Rafael, cele mai renumite dintre ele fiind "Madonna della Seggiola" (1515) si "Donna Velata" (1516), sau "Femeia cu val" (cea care apare in tablou este amanta pictorului, fiica unui brutar din Roma). Mai multe figuri interesante pot fi admirate in cele 14 lucrari ale lui Tizian, cel mai renumit fiind "Tanarul englez" (1540) din cea de-a doua sala.

Nu rata nici lucrarea erotica si, ciudat, fara urme de sange a lui Cristofani Allori "Judith tinand in mana capul lui Holofernes" (1610-1612), una dintre cele mai admirate picturi ale palatului de catre vizitatorii din secolul al XVII-lea. Se afla expusa in cea de-a opta sala a palatului, care se intinde paralel cu salile de receptie. Printre ceilalti pictori ale caror lucrari sunt expuse aici se numara Caravaggio, Filippo Lippi, Andrea del Sarto, Rubens si Tintoretto.

Cu biletul pentru Galleria Palatina poti vizita si Apartamentele Regale ale palatului, somptuos decorate. Cu biletul pentru Museo degli Argenti, unde se afla o impresionanta colectie de obiecte din argint si alte obiecte de arta decorative, poti vizita si micutul Muzeu al Portelanurilor si Gradinile Boboli.

 
Bilete de avion spre Florenta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palazzo Pitti:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne