Piazza del Duomo din Florenta, obiectiv turistic din Florenta.

Piazza del Duomo

Obiectiv turistic Florenta

Piazza del Duomo este centrul religios al Florentei. Aici se afla catedrala si impozantul sau dom, unul dintre cele mai importante simboluri florentine, flancat de clopotnita (Campanile) de sine statatoare. In umbra catedralei se afla Baptisteriul, cea mai veche cladire a Florentei, un lacas de importanta spirituala si artistica pentru mai bine de o mie de ani O parte din operele de arta realizate de-a lungul anilor pentru decorarea acestor edificii au fost transmutate, pentru mai multa siguranta, in cea de-a patra cladire ca importanta a pietei, Museo dell'Opera del Duomo, un muzeu ascuns in spatele catedralei.

Domul, cea de-a patra catedrala ca marime a Europei, a fost inceputa in 1296 de catre arhitectul Amolfo di Cambio (1245-1302). Scopul initial a fost acela de a reflecta importanta tot mai crescanda a Florentei ca oras, dar si pentru a eclipsa catedralele rivale din Sienasi Pisa.

Sfintita in 1436, a fost "incoronata" cu una dintre cele mai mari cupole din Antichitate incoace, o capodopera a ingineriei medievale proiectat, de Filippo Brunelleschi (1377-1466). Fatada multicolora, o pastisa gotica, este de data mai recenta, si anume 1887; fatada realizata de Amolfo di Cambio a fost daramata in 1587.

Bilete de avion spre Florenta:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Piazza del Duomo :

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Florenta:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne