Ponte Vecchio din Florenta, obiective turistice Florenta

Ponte Vecchio

Obiectiv turistic din Florenta

Cu multimea s-a de magazine si cladiri, esti unul dintre cele mai speciale locuri din Florenta. De-a lungul secolelor, a supravietuit mai multor inundatii si distrugerilor provocate de razboaie si conflicte sociale. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, se spune ca numai interventia personala a lui Hitler l-a salvat de la pieire - maresalul Kesseling primise ordin sa salveze podul de la distrugere in timpul retragerii nazistilor din oras.

In timpul romanilor facea legatura cu Via Cassia, un drum de importanta vitala ce lega Roma de principalele orase din nord. De aceea, timp de secole, acest pod a fost singurul loc de trecere peste Amo, chiar daca structura sa de lemn a fost inlocuita mai multe ori la rand din cauza inundatiilor. Podul din ziua de astazi a fost construit in 1345, cand si-a primit si numele actual, Ponte Vecchio (Podul Vechi), nume dat de florentini pentru a-l deosebi de Ponte Carraia (1218), cunoscut pe atunci drept Ponte Nuovo (Podul Nou).


Magazinele au aparut inca de pe timpul primului pod, in secolul al XIII-lea. Majoritatea apartineau negustorilor de peste si macelarilor atrasi de faptul ca isi puteau deversa gunoaiele in rau. Apoi si-au deschis ateliere aici tabacarii, care-si spalau pieile in apele raului inainte de a le tabaci in urina de cal. In timp, s-a format o gaura chiar in mijlocul podului - care mai exista si asta/i pentru ca gunoaiele sa fie aruncate direct in apa raului.

 
Bilete de avion spre Florenta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Ponte Vecchio:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne