Santa Cruoce din Florenta, obiective turistice de vizitat in Florenta

Santa Cruoce , Florenta

Vacanta in Florenta?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 39 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Cea mai fascinanta bazilica a florentei nu este numai un altar artistic - decorat cu fresce de Giotto si altii -, dar si locul de ingropaciune a 270 dintre cei mai de seama locuitori ai orasului, printre care Galileo, Michelangelo si Machiavelli. In imediata sa apropiere se afla Cappella dei Pazzi, fosta sala capitulara a bisericii, considerata de multi drept cea mai reusita creatie renascentista timpurie. In final, intinsa piata din exteriorul bisericii, Piazza Santa Croce, se afla in inima unuia dintre cele mai interesante cartiere vechi ale orasului.

Bazilica Santa Croce a fost comandata de catre calugarii franciscani si proiectata, probabil, de catre Arnolfo di Cambio. Inceputa in 1294, initial s-a dorit ca ea sa rivalizeze cu Santa Maria Novella, biserica-mama a calugarilor dominicani, care se construia tot in aceeasi perioada, dar in cealalta parte a orasului. Pentru constructia bisericii sau varsat imense sume de bani, majoritatea proveniti din donatiile florentinilor instariti.

Bogatii Florentei au considerat acest act de implicare drept o dovada de smerenie si, mai mult de atat, o mare onoare sa fie ingropati laolalta cu umilii calugari franciscani, in timp ce prosperii bancheri vedeau in sponsorizarea constructiei lacasurilor religioase o cale de a se izbavi de vina practicarii cametei, care, in acea perioada, era considerata un pacat de catre Biserica.

Marinimia mecenatului se reflecta in ostentatia decoratiunilor ce impodobesc nenumaratele capele de aici, majoritatea fiind denumite dupa familiile care au contribuit din punct de vedere financiar la construirea lor. Astfel se explica si splendoarea numeroaselor sale sarcofage care te intampina de indata ce patrunzi in superbul interior al bazilicii - monumentul funerar al lui Michelangelo (vizavi de primul pilon, peretele dinspre sud), realizat de Vasari III 1570. Alaturi se afla cenotaful lui Dante poetul este inmormantat la Ravenna, unde a murit, in exil, in 1321. Dincolo de el se afla amvonul (1472-1476) realizai de Benedeto da Maiano si apoi sarcofagul lui Machiavelli (1787).

Vacanta in Florenta cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Florenta:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Florenta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Santa Cruoce :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!