Santa Maria Novella din Florenta, obiectiv turistic Florenta - TravelEuropa.ro

Santa Maria Novella

Obiectiv turistic Florenta

Este una dintre cele mai importante bazilici ale Florentei. Constructia ei a fost inceputa in 1246, pe ruinele unei biserici datand de la inceputul secolului al XI-lea. Atat fatada, cat si interiorul sunt absolut impresionante, mai ales ca interiorul gazduieste trei cicluri de fresce captivante si una dintre picturile renascentiste timpurii.

Interiorul Bazilicii Santa Maria a fost terminat in 1360, chiar daca fatada sa romanesca a ramas terminata doar pe jumatate pana in 1456, cand Giovanni Rucellai, un negustor de tesaturi, a fost angajat de catre Leon Battisti Alberti sa termine fatada intr-un stil clasic, dar cu influente moderne.

Versiunea latinizata a numelui lui Rucellai - Ioannes Oricellarius - este inscrisa pe frontispiciu impreuna cu blazonul familiei sale, o vela umflata de vant. In interior vei fi coplesit de dimensiunile impresionante. Este de remarcat efectul arhitectural interesant.

Bilete de avion spre Florenta:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Santa Maria Novella:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Florenta:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne