Obiective turistice Floriana, Malta
Home Orase Obiective turistice Floriana, Malta

Obiective turistice Floriana, Malta

Calea dinspre uscat catre peninsula pe care se intinde Valletta trece obligatoriu prin Floriana, principala suburbie a orasului: este inconjurata de fortificatii, la fel ca toate asezarile traditionale din insula. In 1636, Papa Urban al VII-lea il trimite in Malta pe inginerul militar Italian Pietro Floriani, pentru a ajuta Ordinul la perfectionarea sistemului de aparare al orasului Valletta. Floriani a conceput fortificatiile care strajuiesc accesul in oras. Proiectul a fost intrerupt de cateva ori, dar s-a finalizat in timpul Marelui Maestru Manoel de Vilhena, la inceputul secolului 18; el a decis construirea cartierului-tampon, bine fortificat, intre uscat si Valletta, lasand un spatiu deschis intre acesta si fortificatiile capitalei.

Arhitectul italian a lasat mostenire cartierului numele sau. Intrarea in Floriana se face trecand prin Porte des Bombes, o poarta asemanatoare unui arc triumfal cu arcada dubla.

Poarta, care dadea acces la fortificatii, avea initial o singura arcada, prin care se patrundea altadata traversand un pod basculant peste un sant cu apa; este arcada incununata cu blazonul Marelui Maestru Raymond Perellos.

In 1868, englezii au adaugat inca o arcada portii, pentru a facilita accesul in oras. Porte des Bombes comunica cu bulevardul principal St. Anne, marginit cu cladiri impozante, in stanga strazii St. Anne se afla o mica piata botezata cu numele Papei Ioan al XIII-lea, unde este asezat monumentul Marelui Maestru Manoel de Vilhena.

Capatul strazii St. Anne ajunge la Fantana Triton. in vecinatate se afla Christus Rex, monument creat de Sciortino, in amintirea Conferintei Internationale Euharistice din 1913.

Monumentul Independentei se inalta la mica distanta de intrarea in gradinile Maglio, parc agreabil cu palmieri si cu bogata vegetatie mediteraneana.

Initial, promenada era un spatiu delimitat de ziduri, construit la mijlocul secolului 17; a fost transformata in gradina de Sir Alexander Ball.

Promenada si gradinile Maglio sunt impodobite cu statui ale personalitatilor din istoria Maltei.

Atractii turistice Floriana

Tag: Obiective turistice Floriana, Atractii turistice Floriana, De vizitat in Floriana, Ce vizitam in Floriana, Top atractii turistice Floriana, Top obiective turistice Floriana, Ghid turistic Floriana.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne