Obiective turistice Friedrichshafen, Germania
Home Orase Obiective turistice Friedrichshafen, Germania

Obiective turistice Friedrichshafen, Germania

 

Botezat dupa intemeietorul sau, regele Wilhelm I de Wurttemberg, Friedrichshafen este un oras relativ nou (dateaza din 1811). Spunem asta pentru ca a fost reconstruit aproape in totalitate dupa bombardamentele din cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Aflat intr-o regiune dedicata in general agriculturii si statiunilor, Friedrichshafen a jucat un rol central in traditia aeronautica germana care a dus la construirea zeppelinelor inaintea Primului Razboi Mondial si a hidroavioanelor Dornier in anii '20 si '30. Zeppelinele erau lansate de pe un hangar plutitor pe lac, iar hidroavioanele Dornier erau testate aici. Raidurile din al Doilea Razboi Mondial efectuate asupra fabricilor sale au sters practic orasul de pe harta.

Friedrichshafen are una dintre cele mai lungi promenade pe malul apei decat orice alt oras aflat de-a lungul Lacului Constanta (63 km)din Bodensee. De asemenea, ofera o vedere frumoasa asupra Austriei, Elvetiei si asupra Alpilor de este lac, intr-o zi senina. In plus, printre atuurile orasului se numara trei muzee interesante si vestita Schlosskirche, una dintre primele structuri baroce din oras care a supravietuit trecerii timpului.

Actuala dispunere a strazilor este aceeasi din trecut, dar toate cladirile sunt noi si nu neaparat frumoase. Atmosfera este insa placuta si animata si ocazional veti gasi o placa memoriala cu o imagine a vechii case care se ridica odinioara in locul respectiv. Fabricile au fost si ele reconstruite. Friedrichshafen gazduieste firme internationale ca EADS (avioane, rachete si elicoptere) si ZF (angrenaje).

Graf Zeppelin (Ferdinand Graf von Zeppelin) s-a nascut de cealalta parte a lacului, in Konstanz, dar Friedrichshafen a fost locul unde, pe 2 iulie 1900, a fost lansata prima lui „nava aeriana": LZ 1.

Transformat intr-o importanta destinatie turistica, culturala si universitara, Friedrichshafen are o oferta extrem de generoasa si atractiva pentru petrecerea timpului liber. Studentii de colegiu si clienti in general tineri ridica paharele si glasurile peste harmalaia din Cafebar Belushi. Clientii maturi se intalnesc pentru muzica, mancare, dans si bautura la Halbhuber, in aeroport, in vestul orasului.

Cele mai multe magazine din oras se afla in zona pietonala, langa port. Christina Teske vinde imbracaminte pentru femei si barbati. Magazinul de cadouri Ebe vinde lumanari facute manual, papusi si carti postale. Bomboane de ciocolata excelente se vand la Weber & Weiss. Cautati o specialitate in forma de zeppelin.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Friedrichshafen

Tag: Obiective turistice Friedrichshafen, Atractii turistice Friedrichshafen, De vizitat in Friedrichshafen, Ce vizitam in Friedrichshafen, Top atractii turistice Friedrichshafen, Top obiective turistice Friedrichshafen, Ghid turistic Friedrichshafen.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne