Obiective turistice Funchal, de vizitat in Funchal, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Funchal, Portugalia

Obiective turistice Funchal, Portugalia

 
 

Capitala Insulei Madeira are un decor superb, intinzandu-se peste un amfiteatru larg de munti si dealuri, cu un golf stralucitor presarat cu barci. Adesea invaluite in nori, dealurile protejeaza orasul de vanturile nord-estice, facand din el localitatea cea mai calda de pe insula.

Camin al aproape o treime dintre locuitorii Madeirei, Funchalul a fost numit dupa feniculul salbatic (funcho) pe care primii locuitori l-au gasit aici. Astazi este adesea poreclit „mica Lisabona" datorita arhitecturii elegante, cafenelelor pline de viata si a magazinelor sic. Vegetatia luxurianta parfumeaza strazile sale sinuoase.

Vechiul oras sta in fata portului, in timp ce extensia moderna - cunoscuta drept Orasul Turistic si camin al majoritatii hotelurilor - se intinde direct spre vest, de-a lungul tarmului.

Trotuarele in negru si alb, caracteristice Funchalului, formeaza un traseu viu colorat prin oras. Nordul Funchalului, punctul de observare de la 662 de metri din Porte la ofera privelisti incredibile peste insula, inclusiv Porto da Cruz.

Orasul a fost fondat in jurul anului 1424, cand insula a fost impartita in doua Captaincies, de João Gonçalves Zarco care s-a stabilit acolo, cu membrii familiei sale. Datorita pozitiei sale geografice, asezarea a devenit un port maritim important, iar solul sau productiv a atrs din ce in ce mai multi colonsști. Pozitia sa de coasta, cu cele mai productive pamanturi de pe insula, a permis dezvoltarea rapida a orasului  intr-un centru urban modern si o destinatie turistica importanta.

 
Vizitezi Funchal?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Funchal

Vacanta in Funchal cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Funchal:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Funchal:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Funchal obiective turistice, Ce poti vizita in Funchal, Top obiective Funchal, Top atractii Funchal, Funchal locuri de vizitat, Locuri de vizitat Funchal, Locuri de vizitat in Funchal, Funchal atractii turistice, Funchal de vizitat, De vizitat in Funchal, Ce vizitam in Funchal, Top atractii turistice Funchal, Top obiective turistice Funchal, Funchal ghid turistic, Calatorii in Funchal.