Obiective turistice Galway, Irlanda
Home Orase Obiective turistice Galway, Irlanda

Obiective turistice Galway, Irlanda

Al cincilea oras ca marime al insulei (60.000 Ioc.) se afla pe coasta atlantica, in golful numit la fel si este udat de fluviul Corrib.

Initial un mic sat pescaresc, numit Claddagh (care a fost demolat si inlocuit cu un cartier urban modest, neaos irlandez care, in sec. 20, inca isi mai avea propriul sau "rege").

A fost cucerit de normanzi in sec. 13. Ei au construit un castel si fortificatii pentru a domina regiunea inconjuratoare, puternic ostila.

Au impus reguli stricte care impiedicau accesul irlandezilor in interiorul intariturilor si au incurajat stabilirea in oras a cat mai multi colonisti britanici.

Gratie unui comert intens cu Spania si Portugalia, cetatea a evoluat treptat, puterea fiind concentrata catre 14 familii, ceea ce i-a atras numele de Oras al Triburilor. Incepand din sec. 17, a suferit un declin ca urmare a conflictelor religioase si asediilor lui Cromwell (1652) si Wilhelm de Orange (1691).

Abia in sec. 19, s-a redresat economic si cultural. Astazi Galway e in centrul unui fief al culturii gaelice, sustinuta de literati si artisti, iar bunastarea ii este adusa de activitatea portuara si de cateva unitati industriale de varf.

Toate acestea se reflecta in forfota de pe strazi si din terasele pub-urilor si cafenelelor.

Atractii turistice Galway

Tag: Obiective turistice Galway, Atractii turistice Galway, De vizitat in Galway, Ce vizitam in Galway, Top atractii turistice Galway, Top obiective turistice Galway, Ghid turistic Galway.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne