Obiective turistice Gargano, Italia
Home Orase Obiective turistice Gargano, Italia

Obiective turistice Gargano, Italia

Gargano este pintenul "cizmei" italiene, o peninsula muntoasa ce inainteaza in Marea Adriatica dinspre campiile Apuliei. Se mandreste cu unele dintre cele mai frumoase si mai variate peisaje din sudul Italiei, interiorul sau fiind acoperit de Foresta Umbra, o rezervatie naturala protejata de paduri salbatice si seculare, in timp de zona de coasta este un amestec de stanci, pesteri, plaje, sate pescaresti si micute statiuni balneare din ce in ce mai populare.

In partea de nord se afla Isole Tremiti, un arhipelag format dintr-un manunchi de insulite atractive, foarte putin vizitate de turisti.

Peninsula Gargano este putin cunoscuta turistilor straini. Nu acelasi lucru e valabil si pentru italieni, care i-au descoperit deja frumusetile si plajele. Drept urmare, multe dintre statiunile balneare din zona de coasta sunt extrem de aglomerate in timpul verii.

Trebuie tinut cont, de asemenea, si de faptul ca multe plaje apartin hotelurilor, asa ca, daca nu esti client al unuia dintre ele, accesul nu este intotdeauna permis. Daca vii aici in afara sezonului de varf sau alegi sa faci o plimbare cu masina sau pe jos prin Foresta Umbra, abia daca ai sa intalnesti un om.

Atractii turistice Gargano

Tag: Obiective turistice Gargano, Atractii turistice Gargano, De vizitat in Gargano, Ce vizitam in Gargano, Top atractii turistice Gargano, Top obiective turistice Gargano, Ghid turistic Gargano.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne