Primaria din Geneva, obiective turistice Geneva

Primaria, Geneva

Obiective turistice Geneva
Vacanta in Geneva?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Situata in varful unei mici coline, cladirea Primariei dateaza din sec. XVI-XVII; pe langa rare vestigii ale stilurilor anterioare de arhitectura, aceasta se prezinta ca un exemplu graitor al Renasterii, asa cum a fost ea inteleasa in aceasta parte a Europei. Una dintre cele mai frumoase parti ale ansamblului este rampa turnului patrat construit in 1556, acoperita cu bolti in ogiva. Portalul din josul rampei este in stilul Renasterii si poarta pe fronton scutul cu blazonul Genevei.

Rampa urca spre Arhive, aflate la primul palier: aici se pastreaza documentele istorice ale orasului, primele dintre ele datand din secolul X. La primul etaj se afla Sala pasilor pierduti, de unde se trece in Sala Consiliului de Stat: aici s-au descoperit in 1901 fresce datand din secolele XV-XV1I. La parterul cladirii, intr-una dintre sali se pastreaza portrete oferite orasului de catre diverse personalitati istorice: Maria Leczinska si Ludovic XV copil de Van Loo, regina Ana a Angliei de Kneller, Ludovic XVI de Callet etc.

In sala Alabama s-a semnat, la 22 august 1864, prima conventie a Crucii Rosii, numita si Conventia de la Geneva (numele salii aminteste de faptul ca aici s-a derulat in 1872 un arbitraj pentru rezolvarea unui litigiu intre Statele Unite ale Americii si Anglia).

Bilete de avion spre Geneva:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Primaria:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne