Obiective turistice Geneva, Elvetia
Home Orase Obiective turistice Geneva, Elvetia

Obiective turistice Geneva, Elvetia

 

Geneva se bucura de o asezare deosebita acolo unde raul Ron (Le Rhone) iese din lacul Leman, cu palate si vile stralucind de-a lungul malurilor, cu fantani si flori asezate in vegetatia bogata a muntilor impaduriti. Este al doilea centru al O.N.U. dupa New York si sediu al multor organizatii internationale. Geneva din jurul Catedralei este reduta Reformei inca din 1532, cand Calvin a inceput sa predice aici.

In Geneva s-au trasat importante jaloane culturale ce au influentat viata intelectuala a Europei; aici s-a nascut J.J. Rousseau, care a netezit drumul pentru afirmarea drepturilor omului si pentru Revolutia franceza; este orasul unde Diderot si D'Alembert au publicat celebra lor enciclopedie a secolului XVIII, L'Encyclopedie, intre 1777-1779. Voltaire a infiintat un teatru in sejurul sau genevez care a durat, cu intreruperi, din 1755 pana in 1765. Locuinta sa Les Delices a devenit L'Institut et musee Voltaire, consacrat operei sale. Tot aici, Henri Dunant si-a transformat casa in sediu al Crucii Rosii.

Exista 82 de cladiri sau site-uri in Geneva, listate ca facand parte dinpatrimoniul elvetian de importanta nationala, iar intregul oras vechi este inclus in Inventarul patrimoniului cultural elvetian.

Geneva a fost clasat ca fiind al noualea cel mai important centru financiar din lume pentru competitivitate de Global Financial Centres Index si al treilea in Europa, dupa Londra si Zurich. Un sondaj din 2009, realizat de Mercer, a constatat ca locuitorii din Geneva au una dintre cele mai bune calitati a vietii din lume, orasul calsandu-se pe locul 3 la acest capitol, dupa Viena si Zurich. Totodata, in 2009 si 2011, Geneva a fost clasat al patrulea, respectiv al cincilea cel mai scump oras din lume.

Sarbatoarea Escaladarii - La fete de L'Escalade

Ducii de Savoia nu s-au putut resemna cu pierderea orasului Geneva si au incercat sa-1 cucereasca. Astfel, in noaptea de 12 decembrie 1602, ducele Charles-Emmanuel a atacat zidurile orasului. Trupele sale au folosit scari pentru escaladarea zidurilor, dar au esuat deoarece au fost intampinati cu vase de apa clocotita care li s-au turnat in cap. Aceasta victorie se sarbatoreste anual in decembrie, cand locuitorii in costume de epoca marsaluiesc cu torte pe strazile vechiului oras, de-a lungul Ronului. Cortegiul se opreste din cand in cand pentru ca un herald calare sa citeasca proclamatia victoriei asupra Savoiei.

in aceste zile, cofetarii confectioneaza vase de ciocolata, simbolizand invingerea dusmanului caruia i s-a turnat in cap apa fierbinte.

In timpul serbarilor publice, cetatenii Genevei, iesiti in strada, arunca petarde, iar la Catedrala St. Pierrc se oficiaza un serviciu religios.

Atractii turistice Geneva

Tag: Obiective turistice Geneva, Atractii turistice Geneva, De vizitat in Geneva, Ce vizitam in Geneva, Top atractii turistice Geneva, Top obiective turistice Geneva, Ghid turistic Geneva.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne