The Rock din Gibraltar, obiective turistice Gibraltar.

The Rock

Obiective turistice Gibraltar
VelTravel

Aceasta creasta de calcar uimitoare se ridica la 426 de metri inainte sa se scufunde in stanci abrupte pe laturile de est si de nord. Acesta a fost unul dintre cei "doi piloni ai lui Hercule" sau Coloanele lui Hercule - ce flancheaza intrarea in Stramtoarea Gibraltar. Stanca Gibraltarului este considerata ca fiind pilonul de nord.

Potrivit legendelor antice, Coloanele lui Hercule indica limita extrema a lumii antice. Se crede ca aici eroul grec a pus urmatoarea inscriptie: "Ne plus ultra", care inseamna "dincolo nu mai este nimic".

Interiorul Stancii este marcat de numeroase tuneluri, dintre care multe au fost sapate de mainile britanicilor in timpul asediului din perioada 1779 - 1783. Folosite pe post de depozite de armament, The Great Siege Tunnels fac parte dintr-o portiune de peste 70 de kilometri de tuneluri care serpuiesc prin Stanca. In unele dintre aceste tuneluri a fost planificata invazia Africii de Nord de Aliati in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

 
VelTravel

Bilete de avion spre Gibraltar:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa The Rock:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Gibraltar:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne