Obiective turistice Gibraltar, de vizitat in Gibraltar, Gibraltar
Home / Orase / Obiective turistice Gibraltar, Gibraltar

Obiective turistice Gibraltar, Gibraltar

 
 

Orasul Gibraltar este situat pe coasta de vest a micii peninsule cu acelasi nume. Cunoscut sub numele de Stanca (The Rock), acesta este un teritoriu de peste mari al Regatului Unit, asezat la intrarea in Marea Mediterana.

Se invecineaza cu Spania la nord si, desi localnicii vorbesc fluent engleza si spaniola, se considera cetateni britanici din toate punctele de vedere.

Gibraltar este o destinatie interesanta pentru calatorii curiosi. Acest teritoriu britanic are numai 6,8 kilometri patrati, fapt pentru care este extrem de usor de explorat, iar pozitia sa la intrarea in Marea Mediterana din sudul Spaniei il transforma intr-un bun reper pentru calatoriile ulterioare. Peisajul este presarat cu pesteri si tuneluri, fiind o destinatie perfecta pentru turistii care tanjesc dupa soare si relaxare.

Este unul dintre cele mai dens populate teritorii din lume, avand o populatie estimata in 2011 de 29.752, echivalentul a aproximativ 4.959 de locuitori pe kilometru patrat.

Evident, obiectivul principal din Gibraltar este Stanca (The Rock), un loc unic in lume, care ofera o priveliste uimitoare asupra intregii zone ce desparte continentul european de cel african, dar si imagini spectaculoase ale orasului si ale marii de dedesubt.

Rezervatia naturala de pe partea superioara a Stancii Gibraltarului gazduieste si singurele primate, care traiesc liber de pe intregul continent. Peste 240 de maimute Barbary Macac (Barbary Macaques) isi duc zilele in zona Apes Den (Barlogul maimutelor), o zona aproape de statia de autobuz din centrul orasului. Potrivit unei legende locale, se spune ca britanicii vor disparea din Gibraltar cand vor disparea aceste maimute fara coada.

Partea britanica a capitalei Gibraltarului este extrem de bine evidentiata pe Strada Principala (Main Street). Zona pietonala este captusita cu baruri confortabile, magazine de ceai si restaurante fermecatoare si aglomerate. Desi se aseamana foarte mult cu o strada din Londra, nu poate fi trecut cu vederea un aer distict iberic ce aminteste turistilor ca se afla langa Mediterana.

Sfat: Fa-ti timp pentru a explora pesterile si tunelurile, in special cele care nu sunt destinate turistilor! Interiorul Stancii Gibraltarului este un adevarat labirint, cu drumuri interioare secrete si tuneluri de patru ori mai mari decat cele de la suprafata.

 
Vizitezi Gibraltar?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Gibraltar

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Gibraltar:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Gibraltar:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Gibraltar obiective turistice, Ce poti vizita in Gibraltar, Top obiective Gibraltar, Top atractii Gibraltar, Gibraltar locuri de vizitat, Locuri de vizitat Gibraltar, Locuri de vizitat in Gibraltar, Gibraltar atractii turistice, Gibraltar de vizitat, De vizitat in Gibraltar, Ce vizitam in Gibraltar, Top atractii turistice Gibraltar, Top obiective turistice Gibraltar, Gibraltar ghid turistic, Calatorii in Gibraltar.