Catedrala St Mungo din Glasgow, obiective turistice Glasgow

Catedrala St Mungo, Glasgow

Obiective turistice Glasgow

Interiorul Catedralei medievale St. Mungo coboara din capatul vestic, mult mai inalt pe scari, spre capatul estic, unde se afla cripta. In capela incuiata a criptei este mormantul lui St. Mungo, care a intemeiat aici o capela in secolul al VI-lea.

Aproape de Castle Street se gaseste St. Mungo Museum of Religious Life and Art (Muzeul Mungo de Viata si Arta Religioasa), un amestec interesant de zei hindusi, portelanuri taoiste, fetisuri animiste, covoare pentru rugaciuni islamice, mumii egiptene si icoane crestine pe sticla.

Peste drum se afla inalta cladire a Provand's Lordship, cea mai veche casa din Glasgow, construita in 1471 pentru unul dintre ordinele St. Mungo. Mai tarziu, casa a devenit - printre altele - o carciuma populara, precum este infatisat si in expozitia de la etaj. Casa are o gradina ingrijita, unde sunt plantate medicinale.

Bilete de avion spre Glasgow:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala St Mungo:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne