Colectia Burrell din Glasgow, obiective turistice Glasgow

Colectia Burrell, Glasgow

Obiective turistice Glasgow

La 4,8 km spre sud-vest de centrul Glasgow-ului se afla cea mai frumoasa colectie individuala de arta si artefacte din Scotia. Aceasta a fost deliciul si obsesia posesorului de ambarcatiuni Sir William Burrell (1861-1958), care a donat-o orasului sau de bastina in 1944 si a imbogatit-o in continuare.

Gazduita intr-o cladire moderna nu foarte atragatoare din afara (desi a castigat premii de design arhitectural), pe terenul infrunzit al parcului Pollok Country, colectia este inspirat asezata pentru a nu necesita o ordine anume de vizitare, cu siguranta cel mai potrivit mod de a aprecia cele 8.000 de exponate. Usi medievale sculptate minutios duc de la bronzurile lui Rodin la oglinzi etrusce, covoare persane, o sticluta greceasca de parfum, gardienii dinastiei Tang, costume de armura, sculpturile religioase germane din lemn de tei din secolul al XVI-lea.

Printre pictorii portretisti se numara Hogarth, Rembrandt, Reynolds, Romney si Sir Henry Raeburn; "Judith" (1530) a lui Lucas Cranach Senior zambeste ingamfata la sabia sa insangerata, cu care i-a taiat capul lui Holofernes; Millet, Sisley, Cezanne, Degas si Manet reprezinta impresionistii francezi. Aceasta este o privire furisa fascinanta si uimitoare asupra gusturilor extrem de catolice ale unui bogatas.

Bilete de avion spre Glasgow:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Colectia Burrell:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne