Parcul Kelvingrove din Glasgow, obiective turistice Glasgow

Parcul Kelvingrove, Glasgow

Obiective turistice Glasgow

In Hotarul Vestic infrunzit, se gaseste un grup de patru galerii si muzee, concentrate in jurul frumosului Parc Kelvingrove. Muzeul si Galeria de Arta, situate intr-un frumos pseudocastel din gresie din 1901, adapostesc colectii de pictura britanica si continentala; acestea includ si o galerie de lucrari scotiene (trebuie amintite aici Glencoes intunecate si sumbre, de McCulloch si Hamilton), "Hampstead Heath" a lui Constable, "Italia moderna" a lui Turner, cateva peisaje flamande si lucrari frantuzesti de Corot si Monet.

Alte laturi ale muzeului includ istorie naturala, arheologie si o colectie impresionanta de arme si armuri.

Muzeul Transporturilor (Bunhouse Rd), in Sala Kelvin, dincolo de galerie, contine destule machete de locomotive, masini, tramvaie si ambarcatiuni pentru a lumina inima oricarui copil.
De cealalta parte a parcului se afla cladirile victoriene mohorate ale Universitatii din Glasgow; aici se afla Galeria de Arta Hunterian (82 HilIheadSt), cu tablouri, desene si printuri ale artistilor Pissarro si Corot, Rembrandt si Whistler, precum si o copie a principalelor camere din casa geniului in design art nouveau Charles Rennie Mackintosh. Tot aici se afla si Muzeul Hunterian (University Ave.), ale carui expozitii zoologice si arheologice sunt cele mai vechi din Scotia (datand din 1807).

Mai spre nord, la nr. 870, pe Garscube Road, Biserica Queens Cross este singurul exemplu de biserica in intregime proiectata de Mackintosh, o constructie ciudata din gresie, conica la exterior si plina de jocuri de lumina si intuneric in interior. Biserica este sediul Societatii Mackintosh Charles Rennie.

Bilete de avion spre Glasgow:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Parcul Kelvingrove:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne