Messolongi din Golful Corint, obiectiv turistic Golful Corint - TravelEuropa.ro

Messolongi

Obiectiv turistic Golful Corint

Dupa ce trece de Andirrion, drumul serpuieste catre interior si traverseaza un peisaj ceva mai plat, indreptandu-se catre mlastinile si campiile sarate din jurul orasului Messolongi. Acesta este locul in care a murit de febra lordul Byron, si statuia lui se afla in Gradina Eroilor din acest oras. La baza statuii, ridicata in 1881, este ingropata inima poetului.

In apropiere de gradina vei descoperi Poarta Exodului, prin care probabil ca vei trece pe drumul catre sau dinspre Messolongi. In 1826, la doi ani dupa moartea lui Byron, orasul a fost asediat de fortele turcesti. Intr-o incercare disperata de a-si pastra libertatea, aproximativ 9.000 de barbati, femei si copii au navalit afara pe poarta, lasandu-si concetatenii sa distruga orasul decat sa-l vada cazut din nou in mainile turcilor. Rebelii s-au adapostit printre dealuri, dar au fost prinsi si ucisi pana la unul. Trupurile celor ramasi in urma sunt ingropate tot in Gradina Eroilor, sub o mica movila aflata in apropiere de statuia lui Byron.

"Nebun, rau si o cunostinta periculoasa"
Aceasta a fost descrierea facuta poetului si lordului britanic Byron (1788-1824) de una dintre iubitele sale, Lady Caroline Lamb. Al saselea baron Byron a trait o poveste de dragoste memorabila si cu Grecia, una dintre cele mai cunoscute opere ale sale, "Pelerinajul lui Childe Harold", fiind scrisa in timpul calatoriei in aceasta tara. Byron avea sentimente atat de puternice fata de Grecia, incat, in ianuarie 1824, s-a alaturat rebelilor greci care luptau impotriva stapanirii turcesti in Razboiul de Independenta. Trei luni mai tarziu, acesta era mort din cauza febrei contractate in Messolongi, care pe atunci era o zona mult mai mlastinoasa decat in prezent. O statuie din acest oras aminteste de poet, si cu greu gasesti oras grecesc in care sa nu existe pe undeva o strada cu numele de Byron (Vyronos).

Bilete de avion spre Golful Corint:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Messolongi:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Golful Corint:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne