Nafpaktos din Golful Corint, obiectiv turistic Golful Corint - TravelEuropa.ro

Nafpaktos

Obiectiv turistic Golful Corint

Urmatorul oras pe drumul de coasta catre vest este Nafpaktos, construit si el tot in jurul unui promontoriu, acesta fiind impodobit cu o fortareata venetiana din secolul al XV-lea. Fa o plimbare pana sus pentru a admira privelistile oferite de coasta si de golf. Zidurile castelului se prelungesc pana in mare si in jurul portului, iar una dintre cele mai vechi porti ale acestuia se deschide catre plaja orasului.

Numele venetian medieval al orasului Nafpaktos era Lepanto, acesta fiind scena ultimei mari batalii navale data intre corabii cu vasle, petrecuta in 1571. Batalia de la Lepanto s-a dat intre turci, care la acea vreme ocupau Grecia, si flota atacatoare a unei aliante crestine intre cateva state europene. Turcii au pierdut batalia, dar nu si Grecia.

Unul dintre ranitii celebri din aceasta batalie a fost spaniolul Miguel de Cervantes Saavedra (1547-1616), autorul romanului "Don Quijote" care si-a pierdut aici mana stanga.

Bilete de avion spre Golful Corint:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Nafpaktos:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Golful Corint:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne