Alhambra din Granada, obiective turistice Granada

Alhambra

Obiectiv turistic din Granada

Reprezinta cea mai faimoasa cladire istorica a ismamicilor andaluzieni lasata mostenire Spaniei. Numeroasele sale atractii turistice culturale fac din Granda o destinatie populara printre orasele turistice ale Spaniei. Este un Nasrid - "oras palat". Alhambra a fost declarat Patrimoniu Mondial de catre UNESCO in 1984. Este cu siguranta cel mai emblematic monument din Granada si unul dintre cele mai vizitate din Spania. Acesta consta intr-o zona defensiva, Alcazaba si altele precum Palatele Nasrid, gradinile si livezile din El Generalife.

Alhambra ocupa un mic platou cu privire la frontiera de sud-est a orasului, la poalele muntilor Sierra Nevada si deasupra vaii Assabica. Unele dintre cladiri ar putea sa fi existat inainte de sosirea maurilor. Alhambra este un intreg inconjurat complet de pereti, marginit la nord de valea Darro, la sud de al-Sabika si la est de Cuesta del Rey Chico.

In secolul al XI-lea Castelul Alhambra a fost dezvoltat ca un oras cu pereti care a devenit un bastion militar si care a dominat intregul oras. In secolul urmator a devenit resedinta regala a primului monarh al dinastiei Nasrid, Mohammed ibn Nasr I (Mohammed I, 1238-1273).

Complexul cuprinde, in prezent, Muzeul de Alhambra, cu obiecte in principal, de pe locul in care a fost asezat monumentul in sine, precum si Muzeul de Arte Frumoase.

 
Bilete de avion spre Granada:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Alhambra :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne