Sacromonte din Granada, obiective turistice Granada

Sacromonte

Obiectiv turistic din Granada

Este un cartier situat pe dealul Valparaíso, unul dintre multele dealuri care alcatuiesc orasul Granada. Acest cartier este cunoscut ca vechiul cartier de tigani, stabiliti in Granada dupa cucerirea orasului. Este unul dintre cartierele cele mai pitoresti, plin de pesteri varuite si folosite ca locuinte.

In partea de sus a acestui deal se gaseste Manastirea din Sacromonte si Colegiul de Sacromonte, fondate in secolul al XVII-lea, de catre Arhiepiscopul de Granada, Pedro de Castro. Abatia de Sacromonte a fost construita pentru a monitoriza si pazi moastele evanghelistilor de Baetica. Inca de la inceputurile sale, zona a fost un loc de pelerinaj religios.

Complexul Abatiei este format din catacombe, The Abbey (secolele XVII-XVIII), Colegiul Viejo San Dionisio Areopagita (secolul XVII) si Colegiul Nuevo (secolul XIX). Interiorul bisericii este simplu si mic, insa cuprinde numeroase opere de arta, printre care sculptura Crucificado Risueno, un obiect de devotament pentru tigani, care canta si danseaza in procesiunea din Saptamana Sfanta.

 
Bilete de avion spre Granada:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sacromonte:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne