Obiective turistice Granada, de vizitat in Granada, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Granada, Spania

Obiective turistice Granada, Spania

 
 

Granada este un oras de marime medie in Spania, situat in sud-estul regiunii Andalusia. Este vizitata de multi turisti din cauza Alhambrei, fortareata murilor din Evul Mediu care este una din minuniile lumii.

Bogata in istorie si cultura, asezarea constituie o oprire in oricare tur al Spaniei. Cunoscut in trecut sub numele de "giuvaierul din coroana maura", orasul este definit de o opera de arta arhitecturala. Asta pentru palatul arab Alhambra, care este o adevarata combinatie a traditiei spaniole si a mirajului, parand desprins din lucrarea 1001 de nopti.

O combinatie de palat, cetate, parc si gradina, de-a lungul a mai mult de un kilometru, constructia se ridica deasupra unor pante abrupte ale vaii Raului Darro.

Granada a fost mentionata pentru prima data in scrierile istorice in anul 500 inaintea Erei noastre, ca fiind o colonie iberica. Initial orasul a avut chiar denumirea "Iliberra", o colonie mixta de fenicieni si iberici, iar dupa cucerirea Spaniei de catre romani, colonia a fost redenumita "Iliberis", neexistand detalii despre ea in timpul stapanirii romane.

Astazi, orasul reprezinta o imensa paleta de oportunitati multiculturale.

 
Vizitezi Granada?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Granada

Vacanta in Granada cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Granada:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Granada:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Granada obiective turistice, Ce poti vizita in Granada, Top obiective Granada, Top atractii Granada, Granada locuri de vizitat, Locuri de vizitat Granada, Locuri de vizitat in Granada, Granada atractii turistice, Granada de vizitat, De vizitat in Granada, Ce vizitam in Granada, Top atractii turistice Granada, Top obiective turistice Granada, Granada ghid turistic, Calatorii in Granada.