Obiective turistice Graz, Austria
Home Orase Obiective turistice Graz, Austria

Obiective turistice Graz, Austria

 

Cu o populatie de aproximativ 300.000 locuitori, Graz este al doilea oras ca marime din Austria, dupa Viena, si totodata capitala provinciei Steiermark (Stiria). Orasul este situat de-o parte de si alta a raului Mur, in sud-estul Austriei.

Graz este si cel mai relaxat oras austriac, un loc atractiv presarat cu parcuri verzi, o mare de acoperisuri rosii si un rau ingust, dar rapid, care curge zgomotos prin centrul sau.

Emblema orasului este o stanga abrupta extrem de frumoasa, conectata de centrul orasului printr-un funicular si un lift de sticla.

Din punct de vedere al arhitecturii, Graz se apropie de maretia si frumusetea oraselor italiene, cu gradinile sale in stil renascentist si palate in stil baroc. Emana o energie tinereasca, avand cateva cladiri moderne, dar este si o scena a artelor vibrante si distractiei. Asta pentru ca, adaposteste o populatie mare de studenti - aproximativ 50.000 de tineri urmeaza cursurile celor 6 universitati din Graz.

Graz s-a format probabil in secolul XII, fiind construit in jurul Schlossberg-ului. Numele deriva din slovenul "grad", care inseamna castel.

Centrul vechi istoric din Graz a fost inscris in anul 1999 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Graz

Tag: Obiective turistice Graz, Atractii turistice Graz, De vizitat in Graz, Ce vizitam in Graz, Top atractii turistice Graz, Top obiective turistice Graz, Ghid turistic Graz.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne