Obiective turistice Grenoble, Franta
Home Orase Obiective turistice Grenoble, Franta

Obiective turistice Grenoble, Franta

 

Capitala a vechii provincii Dauphine, Grenoble, frumos asezat la confluenta raurilor Isere si Drac, este singurul oras mare din Alpi.

Grenoble a prosperat datorita descoperirii in secolul al XIX-lea a hidroelectricitatii si s-a dezvoltat rapid, devenind un centru de cercetare chimica si nucleara.

Pasii pe drumul schimbarii au mers si mai departe, odata cu gazduirea Jocurilor Olimpice de Iarna din 1968. Punct de pornire foarte bun pentru a vizita regiunea, orasul are si o viata culturala bogata, animata de numarul mare de studenti.

Cea mai buna cale de a vedea orasul este sa iei telecabina pana sus la Fort de la Bastille, unde tablitele cu semne de orientare te ajuta sa stii catre ce munti privesti; de asemenea, pe terasa se gaseste si o buna cafenea.

Atractii turistice Grenoble

Tag: Obiective turistice Grenoble, Atractii turistice Grenoble, De vizitat in Grenoble, Ce vizitam in Grenoble, Top atractii turistice Grenoble, Top obiective turistice Grenoble, Ghid turistic Grenoble.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne