Obiective turistice Groningen, de vizitat in Groningen, Olanda
Home / Orase / Obiective turistice Groningen, Olanda

Obiective turistice Groningen, Olanda

 
 

Cel mai important oras din partea de Nord a Olandei, principal nod de intretaiere a canalelor din regiune, acum foarte cunoscut datorita zacamintelor imense de petrol si gaze naturale, numara 170.000 de rezidenti.

Conditia sa urbana dateaza de pe la 1251, cand era targ de desfacere a cerealelor, supus episcopului de Utrecht. A avut mai multi stapanitori succesivi, din 1536 a apartinut lui Carol Quintul, dar, la 1579, a aderat la Uniunea de la U-trecht. Recucerit de spanioli un an mai tarziu, ajunge din nou sub autoritatea stathouderilor Olandei in vremea lui Maurits de Nassau, in 1594.

La inceputul sec. 17 a fost inconjurat cu ziduri de protectie in lungime de 7 km, vizibile partial si in prezent. in 1614, a luat nastere Universitatea. Pe-aici va ajunge si Descartes in drumul sau spre nordul Europei.

Orasul s-a bucurat de o pozitie privilegiata in economia Tarilor de Jos.

Asezarea sa intr-un important nod de comunicatii pe canale, pozitia apropiata de Marea Nordului, Germania si Scan-dinavia, comertul cerealier, mestesugurile si apoi industriile, cresterea animalelor etc. i-au asigurat venituri consistente.

Dar marele "boom" i l-a adus descoperirea si exploatarea zacamintelor de hidrocarburi.

A devenit punct de plecare pentru numeroasele gazoducte care transporta pretiosul combustibil in toate partile Europei.

O vizita in Groningen va incepe din centrul marcat de un sir de piete: Grote Markt, Waagplein, Wismarkt. Exista si posibilitatea unor tururi ale orasului cu vaporul pe canalele care-l inconjoara.

 
Vizitezi Groningen?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Groningen

Vacanta in Groningen cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Groningen:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Groningen:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Groningen obiective turistice, Ce poti vizita in Groningen, Top obiective Groningen, Top atractii Groningen, Groningen locuri de vizitat, Locuri de vizitat Groningen, Locuri de vizitat in Groningen, Groningen atractii turistice, Groningen de vizitat, De vizitat in Groningen, Ce vizitam in Groningen, Top atractii turistice Groningen, Top obiective turistice Groningen, Groningen ghid turistic, Calatorii in Groningen.