Obiective turistice Guadix, Spania
Home Orase Obiective turistice Guadix, Spania

Obiective turistice Guadix, Spania

 

Hornurile distincte, tencuite cu alb ale asezarilor troglodite umplu peisajul din jurul localitatii Guadix, situata la 54 km nord-est de Granada. Ele s-au extins in nord si in est catre Sierra de Baza, catre Orce si dincolo de Cuevas de Almanzora.

Zona calcaroasa arida a provinciilor Almeria si Granada de est a fost una dintre cele mai timpurii locuite din Europa, acum mai bine de un milion de ani. Tinutul este populat in continuare de asa-numitii oameni ai pesterilor - trogloditi - dar antenele TV din ziua de azi, inclusiv cele prin satelit, precum si alarmele impotriva hotilor rasar din casele lor curate, din ce in ce mai mari. Prezentul este semnalat prin prezenta strainilor, dornici sa experimenteze acest stil de viata neobisnuit.

Guadix este cel mai accesibil din aceste orase, dar ai grija cu locuitorii care nu se poarta intotdeauna frumos cu turistii indiscreti. Si fii atent si la portofel! Avand in frunte un spectaculos castel maur, Guadix este presarat din plin cu constructii din secolele al XVI-lea si al XVII-lea.

In jurul localitatii Guadix se afla circa 2.000 de pesteri sapate in calcar; departe de a fi niste grote, sunt de-a dreptul confortabile.

Guadix este un oras fascinant in care aproape jumatate din locuitori traiesc in subteran intr-un mare cartier troglodit. Peisajul este de-a dreptul uimitor intrucat zona este presarata cu stanci abrupte de o culoare rosiatica, din care ies in evidenta cosurile varuite in alb ale locuintelor troglodite. De multe ori se pot vedea si peretele frontal si usa locuintelor vopsite in alb, dar restul locuintelor par adancite in subteran.

Aproximativ 10.000 de oameni traiesc in aceste locuinte de cateva secole. Pentru a gasi zona trebuie sa urmati semnele pentru "Barrio Troglodyte". Interiorul locuintelor troglodite se aseamana foarte mult cu cel din locuintele moderne cu bucatarii echipate complet si conexiune la internet. Locuitorii s-au refugiat in pesteri pentru a se feri de temperaturile foarte ridicate din timpul verii, existente in Andaluzia.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Guadix

Tag: Obiective turistice Guadix, Atractii turistice Guadix, De vizitat in Guadix, Ce vizitam in Guadix, Top atractii turistice Guadix, Top obiective turistice Guadix, Ghid turistic Guadix.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne