Campurile de lalele din Haarlem, obiective turistice Haarlem

Campurile de lalele, Haarlem

Obiective turistice Haarlem

Intre Haarlem si Leiden (Leyda) se intinde o zona de 45 km vestita prin cultura florilor cu bulbi, in special lalele, care ocupa peste 12.000 ha. Exportul bulbilor a adus in ultimul deceniu venituri de sute de milioane de euro, anual. Cultivarea lalelelor in Tarile de Jos isi are inceputurile in sec. 16. Ambasadorul Austriei la Istanbul adusese la Viena, din Turcia, niste bulbi de lalele considerate a avea calitati. medicinale.

In 1593, fiind numit profesor la Universitatea din Leiden, a aclimatizat si aici cativa bulbi si i-a cultivat in acelasi scop, in gradina institutiei. Apoi, aceste flori au intrat in gustul public, cultura lor fiind atat de mult apreciata incat au ajuns obiect de specula incredibila.

Un bulb dintr-o specie mai rara se vindea cu 6000 de florini sau, la schimb, cu o trasura cu doi cai, sau cu o casa. Localitati ca Keukenhof sau Vogelenzang, aflate pe acest parcurs, organizeaza, in sere sau in parcuri, expozitii florale adaptate sezonului, lunile aprilie-mai fiind cele mai favorabile.

La Keukenhof, in parcul amenajat in stil englezesc, la festivitatile prilejuite de Tulipshow, vin anual cam 1 milion de vizitatori, pentru a se desfata cu frumusetea florilor plantate printre romantice canale, care se intind pe 28 hectare.

Bilete de avion spre Haarlem:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Campurile de lalele:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne