Obiective turistice Haarlem, Olanda
Home Orase Obiective turistice Haarlem, Olanda

Obiective turistice Haarlem, Olanda

 

Candva loc predilect de refugiu pentru flamanzii prigoniti de spanioli, Haarlemul de azi numara 150.000 de locuitori.

Beneficiind de iscusinta in mestesuguri si comert a imigrantilor din sud, in special din Antwerpwen, Haariem a ajuns repede un oras prosper, cu nenumarate cladiri impunatoare, construite in sec. 16-17 de Lieven de Key, sosit din Gent si ajuns arhitect consacrat al Tarilor de Jos.

Este cunoscut ca oras al marelui pictor Frans Hals, al lui Jacob si Salomon van Ruysdael. Jacob van Ruys-dael a fost unul din peisagistii de seama ai sec. 17; si-a format maiestria in atelierul unchiului sau Salomon.

Timp de secole, Haariem a fost o cetate avand o identitate istorica bine definita; astazi este o localitate-satelit a Amsterdamului. Multi turisti ii parcurg strazile si canalele (cu mici ambarcatiuni, intre aprilie-octombrie) marginite de frumoase fatade ale imobilelor bine conservate.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Haarlem

Tag: Obiective turistice Haarlem, Atractii turistice Haarlem, De vizitat in Haarlem, Ce vizitam in Haarlem, Top atractii turistice Haarlem, Top obiective turistice Haarlem, Ghid turistic Haarlem.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne