Kastro din Halkida, obiective turistice Halkida

Kastro, Halkida

Obiective turistice Halkida

Mergi in cartierul cunoscut drept Kastro, indreptandu-te catre interior si facand la dreapta imediat dupa ce se termina podul, si vei descoperi o zona cu strazi mult mai linistite.

Multe dintre casele vechi de aici sunt dovezi ale mostenirii lasate orasului de catre turci si venetieni.

O comunitate de musulmani din Tracia, aflata ceva mai catre est, aduce o pata de culoare orientala neobisnuita pentru aceasta parte a orasului, accentuata de o impozanta moschee din secolul al XV-lea si de apeductul turcesc prin care era adusa apa de pe Muntele Dirfys, aflat la 25 km departare catre nord-est.

Crestinismul este reprezentat de impunatoarea biserica Agia Paraskevi, oarecum ciudata, aflata nu departe de pod, care a fost construita initial in secolul al XII lea.

In secolul al XIV-lea, cruciatii i-au transformat exteriorul intr-unui de catedrala gotica, de la care nu lipseste nici fereastra cu rozeta, in timp ce interiorul combina toate influentele suferite de insula de-a lungul istoriei. De remarcat mai sunt amvonul de lemn si tavanul, ambele bogat ornamentate.

Bilete de avion spre Halkida:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Kastro:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne