Obiective turistice Halkida, atractii turistice Halkida, Grecia.
  Orase Obiective turistice Halkida, Grecia

Obiective turistice Halkida

, Grecia
Publicat la: 2016-03-30 de Andreea Marinescu

Portul industrial Halkida (sau Chalkis) este atat capitala Eviei, cat si prima priveliste de pe insula pe care o vei vedea daca ajungi aici dinspre continent cu masina.

In Halkida latimea Canalului Evoikos este de doar 40 de metri. Acesta este cunoscut pentru curentii sai inexplicabili: inca nu se stie cum de isi pot schimba uneori directia chiar si de douasprezece ori pe zi, in timp ce alteori o fac doar o singura data. Conform legendei, filosoful Aristotel era atat de frustrat din cauza faptului ca nu reusea sa inteleaga fenomenul incat s-a aruncat in apele canalului si a murit. Este adevarat ca Aristotel a murit la Halkida in 322 I.Hr., dar, daca acest lucru s-a petrecut asa sau in alt fel, deja este o alta chestiune.

Halkida este o capitala de insula foarte activa si populata, unde exista multe intreprinderi industriale, inclusiv o fabrica de ciment.

Printre atractiile sale se numara si un cartier turcesc foarte animat, dar orasul nu ar trebui considerat o reflectare a intregii insule.

Primul pod peste Canalul Evoikos a fost construit in 411 I.Hr. (podul actual dateaza din anii 60), iar Halkida a fost un oras-stat independent pana in 506 I.Hr., cand a fost cucerit de atenieni. Ca si restul insulei, Halkida a fost ulterior condus de macedoneni, turci, franci si venetieni.

Se banuieste ca numele Halkida deriva din cuvantul grecesc halkos, care inseamna cupru, acest metal constituind in trecutul indepartat una dintre principalele surse de bogatie ale insulei. Candva, orasul controla Peninsula Halkidiki, careia i-a dat si numele sau, si avea cateva colonii pe teritoriul Italiei.

Timp de multi ani, Halkida s-a luptat impotriva Eretriei pentru controlul asupra Eviei - mai ales pentru fertila Campie Lelatina, care hraneste mare parte din insula. Abia in secolul al VII-lea I.Hr. a reusit sa-si impuna suprematia si sa devina capitala Insulei Evia.

In prezent, desi la prima vedere neatragator, orasul Halkida totusi merita o zi sau doua din timpul tau datorita muzeelor de aici, a zonei sale vechi si a celor de la malul marii. Principala promenada de pe tarm se afla pe stanga, cum vii de pe pod; aici vei gasi restaurante, cafenele, otizerii si hoteluri.

Este un loc perfect pentru a sta la o cafea sau pentru a lua masa in timp ce privesti peste canal catre continent Atenienii vin cu masinile pentru a lua cina aici, strabatand cei 88 km care ii separa.

Si aici gasesti o piata in care agricultorii de pe insula isi vand fructele si legumele proaspete, si care este aglomerata aproape zilnic, dar mai ales in diminetile de sambata - cel mai nepotrivit moment pentru a trece cu masina peste podul care uneste orasul de continent sau de a te deplasa prin Halkida la volan.

Bilete de avion spre Halkida:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Halkida:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Halkida:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Halkida - Long: 23.605551, Lat: 38.465164

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Halkida, atractii turistice Halkida, de vizitat in Halkida, obiective Halkida, atractii Halkida, turism Halkida.