Obiective turistice Halkidiki, Grecia
Home Orase Obiective turistice Halkidiki, Grecia

Obiective turistice Halkidiki, Grecia

 

Exista multe mituri legate de Halkidiki. Se crede, in mitologia greaca, ca muntele Athos este o piatra pe care gigantul cutremur Egelados a aruncat-o impotriva zeilor, dar si ca numele Sithoniei este dat dupa fiul lui Poseidon, Sithonas.

Majoritatea persoanelor considera ca regiunea Halkidiki (Chalkidiki) cuprinde doar cele trei peninsule care se intind in Marea Egee asemenea unor degete - Kassandra, Sithonia, Athos. Ei bine, mai exista si o a patra zona a acestei regiuni, situata la nord. Deluroasa si impadurita, dar si mai putin vizitata, aceasta se deosebeste de statiunile litorale agitate din cele doua peninsule din sud.

In secolul V dupa Hristos, cele mai importante orase erau: Aineia, Gigonos, Lipaxos, Potidaia, Sani, Mendi, Skioni, Aigai, Neapolis, Afitis, Olinthos, Sermili, Galipsos, Toroni, Sarti, Siggos, Piloros, Dion, Kleonai, Olofixos, Akathos, Stagira, Apollonia, Arnaia, Anthemous. Multe dintre acestea reprezinta mostenirea lasata de asezarile preistorice, care au existat in aceasta regiune geografica. In secolul VIII dupa Hristoc, un numar mare de locuitori, majoritatea originari din Halkida (Halkidiki) au ajuns in aceasta regiune din Eretria.

In prezent, Halkidiki atrage, anual, un numar foarte mare de turisti, carora le ofera o natura unica, porturi superbe, o mare limpede precum cristalul, mici insule minunate si sate pitoresti. De asemenea, combina marea cu muntele, linistea cu viata de noapte, dar si cultura moderna cu cea antica. Fiecare orasel sau sat are povestea sa glorioasa.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Halkidiki

Tag: Obiective turistice Halkidiki, Atractii turistice Halkidiki, De vizitat in Halkidiki, Ce vizitam in Halkidiki, Top atractii turistice Halkidiki, Top obiective turistice Halkidiki, Ghid turistic Halkidiki.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne